Een opvallend fenomeen in filmsterrenland zijn liefdes die op de filmset ontstaan. Het aantal relaties die daar opbloeien of juist kapot gaan zijn ontelbaar. Lees hier mee naar een aantal bekende liefdes op de filmset. 

Brad Pitt en Angelina Jolie

Het beroemdste liefdeskoppel dat op de set is ontstaan is natuurlijk dat van Brad Pitt en Angelina Jolie. De 2 leerden elkaar kennen op de set van Mr. & Mrs. Smith. Brad veroorzaakte een groot schandaal door zijn toenmalige liefje Jennifer Aniston te verlaten voor de verleidelijke Angelina Jolie. In de eerste instantie ontkende Brad nog dat Angelina iets met de scheiding te maken had, maar later gaven hij en Angelina toe dat zij tijdens het filmen verliefd waren geworden.

Brad Pitt en Angelina Jolie zijn nu alweer 6 jaar samen en hebben 6 kinderen, 3 biologische en 3 geadopteerd. Angelina was trouwens niet Brads eerste vriendin die hij op een filmset heeft gestrikt. In 1995 kreeg hij een relatie met Gwyneth Paltrow, die hij had leren kennen op de set van thriller Se7en.

Sandra Bullock

Ook Sandra Bullock kan er wat van. Ze heeft relaties gehad met tegenspelers Tate Donovan (Love Potion No. 9), Matthew McConaughey (A Time to Kill), Steve Buscemi (28 Days) en Ryan Gosling (Murder by Numbers). En volgens de laatste roddels is er een bruiloft op komst tussen Sandra Bullock en Ryan Reynolds, leerden die 2 elkaar niet kunnen op de set van The Proposal?

Sandra’s ex-vriendje Ryan Gosling heeft ook een relatie gehad met Rachel McAdams. Samen speelden ze in The Notebook. Voor deze film hebben ze zelfs nog een award gewonnen voor de beste filmkus. Zo geacteerd zal die kus dan wel niet geweest zijn als je het mij vraagt.

Ben Affleck

Ben Affleck heeft sinds zijn doorbraak geen onbekende vriendin meer gehad. Als eerst had hij een relatie met, daar is ze weer, Gwyneth Paltrow. Hij leerde haar kennen op de set van Shakespeare in Love. Na Gwyneth kwam Jennifer Lopez die hij leerde kennen bij de opnames van Gigli. Ben is nu gelukkig getrouwd met Jennifer Garner, die hij ontmoeten bij de film Dare Devil.

Nederland

Ook in ons eigen landje ontstaan er genoeg liefdes op de set. Zo heeft Carice van Houten een relatie gehad met Zwartboek tegenspeler Sebastiaan Koch en zijn Janine en Ludo uit GTST in het echt ook een stel.

Liefdes op de set zijn van alle tijden. Ook de jongere generatie filmsterren hebben al heel wat liefjes op de set ontmoet. Ik noem een Zac Efron en Vanessa Hudgens. Wat mij opvalt, is dat beroemde mensen ook bijna altijd beroemde mensen daten en nooit eens een onbekend iemand.

Waarom er liefde op de set ontstaat

De voornaamste reden dat er zoveel liefdes ontstaan op de filmset is omdat 2 personen in een hele korte tijd elkaar door en door leren kennen. Ze maken samen lange dagen en zeker als de film ergens op locatie wordt opgenomen zijn ze ver van huis en zien elkaar bijna 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wanneer de acteurs ook nog een liefdeskoppel moeten spelen stijgen de kansen op romantische taferelen buiten het scherm alleen nog maar meer.

Volgens de sterren zelf ontstaan er veel relaties op de filmset vanwege gebrek aan tijd. De acteurs gaan zo op in hun werk dat ze verder weinig vrije tijd hebben om uit te gaan. Op deze manier draait hun leven voornamelijk om werken en leren ze potentiële liefdes daarom op de set kennen.

Wat de reden ook is, ik vind het erg opvallend dat er zoveel liefdes op de set ontstaan. Ook vraag ik me af hoe echt deze liefdes zijn omdat deze, op een paar uitzonderingen na, het vaak niet langer dan een filmseizoen volhouden.