Engels is 1 van de belangrijkste talen ter wereld en is hoogstwaarschijnlijk naast Nederlands de 2e taal waar je veel mee in aanraking komt. Daarom is het handig als je deze taal enigszins onder de knie hebt. Toch zijn er genoeg meiden die moeite hebben met Engels praten, lezen of schrijven, hier vind je een aantal tips hoe je dit kunt verbeteren.

Films en series

Een goede en leuke manier om je Engels te verbeteren is door het kijken van Engelse films en series. Ben je bang dat je er dan niks van begrijpt, maak dan eerst een tijdje gebruik van de Engelse ondertiteling in plaats van de Nederlandse. Op deze manier hoor en lees je de taal en kun je gemakkelijk de betekenis van de tekst achterhalen.

Als je een tijdje hebt geoefend met de Engelse ondertiteling is het de tijd geworden om deze niet meer te gebruiken.  Kijk voortaan series en films helemaal in het Engels. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het wordt, op een gegeven moment kun je namelijk heel veel dingen herkennen. Daarnaast is het een voordeel dat je bij een film of serie ook de uitdrukkingen en beelden ziet en dingen beter kunt begrijpen.

Lezen

Vervang zo af en toe je Nederlandse boeken of tijdschriften voor een Engelse variant. Zo heb ik mij bijvoorbeeld op mijn Engelse leesexamen voorbereid door een tijdlang de Engelse Cosmopolitan en Glamour te lezen. Omdat de onderwerpen in die tijdschriften me interesseren ging het vrij handig om de inhoud van de teksten te begrijpen. En het is natuurlijk een stuk leuker zoiets te lezen dan een dik en saai Engels schoolboek.

Schrijven

Ook schrijven is een goede manier je Engels te oefenen. Daag jezelf uit door een vak in het Engels te kiezen of schrijf een Engelse tekst. Wanneer je hier goed de tijd voor neemt, voorbeelden en een vertaalmachine bij gebruikt moet dit vast en zeker lukken. Ook kun je songteksten van je favoriete Engelse liedjes gaan opschrijven terwijl je hier naar luistert of ze zelf proberen te vertalen. Zo ben je op een leuke en speelse manier met een andere taal bezig.

Je kunt er ook voor kiezen om via de e-mail contact te onderhouden met een buitenlandse (pen)vriendin. Op deze manier train je jouw Engelse schrijfvaardigheden en houd je er wellicht een leuke vriendschap aan over.

Buitenland

De beste manier om je Engels te oefenen is in het buitenland. Probeer op vakantie eerst zelf dingen te vragen in winkels of restaurants  voordat je hulp vraagt aan je ouders of vriendinnen.

Ook kun je een tijd in het buitenland gaan studeren, werken of reizen. Als jij ergens bent waar niemand jouw taal spreekt en Engels het enige middel is om te communiceren ben je gedwongen dit te doen en zul je dit ook sneller doen. Als je voorheen niks durfde te zeggen omdat je je bijvoorbeeld schaamde voor je uitspraak moet je het in het buitenland toch echt alleen doen en overwin je vanzelf deze struikelblokken.

Als laatst kun je ook dingen die je veel gebruikt instellen op Engels om deze taal te verbeteren. Zet bijvoorbeeld de instellingen van je telefoon, laptop, mp3 speler en Facebook account op Engels. Op deze manier kom je heel wat keren per dag in aanraking met de Engelse taal en zul je deze naar verloop van tijd steeds beter beheersen.