Studenten van de universiteit Shippensburg in de VS kunnen vanaf nu hun morning-afterpil uit een automaat halen. Ook zijn er condooms en zwangerschapstesten verkrijgbaar.

De Shippensburg University kwam met de morning-afterpil automaten, nadat zij dit verzoek hadden gekregen van een studentenorganisatie. De studenten van de Amerikaanse universiteit zijn blij met dit initiatief, omdat maar liefst 85 procent van de leerlingen dit een goed idee vindt.

In het conservatieve Amerika is er veel ophef over deze nieuwe automaten. Best grappig, aangezien deze nieuwe aanwisten amper waren opgevallen bij de studenten. Ik kan me goed voorstellen dat er vanuit studentenverenigingen veel vraag is naar deze automaten. Het zou me daarom ook niets verbazen als meerdere scholen Shippensburg University gaan opvolgen.