Studenten gaan in de week van 19 tot 23 maart protesteren. Lokaal, en mogelijk ook landelijk, zal er gedemonstreerd worden tegen de plannen voor het Hoger Onderwijs. Dat maakte de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vandaag bekend.

Studenten zullen wederom gaan protesteren tegen de overheidsplannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra. Hoe deze acties precies eruit gaan zien, is nog onbekend. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), laat weten achter de acties van het LSVb te staan. “Wij gaan zelf ook iets doen met onze achterban, maar we laten nog weten waar en wanneer dat gaat plaatsvinden,” zei Sebastiaan Hameleers van het ISO.

Vorig jaar protesteerden de studenten al tegen de langstudeermaatregel, wat inhoudt dat studenten 3.000 euro extra moeten gaan betalen als ze studievertraging oplopen. Deze keer zal het protest vooral zijn tegen de vele bezuinigingen in het Hoger Onderwijs, zoals het afschaffen van de basisbeurs voor studenten die een masteropleiding volgen.