Afgelopen december werd de Hogeschool van Amsterdam verdacht van diplomafraude. Echter de Onderwijsinspectie kwam vandaag met de conclusie dat deze beschuldiging onjuist is.

Bestuursvoorzitster Jet Bussemaker gaf vorig jaar wel toe dat er inderdaad interne problemen waren binnen de hogeschool van Amsterdam, maar dat er van fraude geen enkele sprake was. Toch werd er een onderzoek gestart om alles uit te sluiten. De Onderwijsinspectie heeft nu laten weten dat iedere student terecht zijn diploma heeft ontvangen en er geen diplomafraude bij Hogeschool van Amsterdam heeft plaatsgevonden.

Gelukkig was er dus geen sprake van diplomafraude, maar wel maakt de inspectie zich nog steeds zorgen over de twee opleidingen International Management en Trade Management. Deze worden nog verder onderzocht. Het volledige rapport over deze economische opleidingen van het Domein Economie en Management, wordt dit voorjaar nog bekend gemaakt.