We hebben allemaal ons favoriete eten waarvan we denken nooit genoeg te krijgen. Toch slaan sommige mensen hierin een beetje door. Zo ook Stacey Irvine, het meisje at 15 jaar lang alleen maar kipnuggets!

De 17-jarige Stacey Irvine, uit Birmingham, eet al 15 jaar alleen maar kipnuggets. Haar obsessie begon toen haar moeder haar als 2-jarige meenam naar MC Donald’s. Sindsdien eet ze alleen maar kipnuggets en af en toe chips, patat en soms een sneetje geroosterd brood. Een stukje fruit of groente heeft de tiener nog nooit gegeten.

Maar het eenzijdige dieet van Stacey begint haar tol te eisen. Het werd haar namelijk bijna fataal, toen zij met ademhalingsproblemen opgenomen werd in het ziekenhuis nadat ze was flauwgevallen. De aderen in haar tong waren opgezwollen en daarnaast heeft ze last van bloedarmoede. De artsen besloten dan ook direct om haar vitamine-injecties te geven.

Tot de dood

Hoewel Stacey aan the Sun liet weten dat zij er gewoon niet tegen kan om iets anders te eten, is haar moeder, die ook 2 andere kinderen heeft die wel normaal eten, ten einde raad. “Mijn hart breekt als ik haar die verdomde nuggets zie eten. De dokters hebben haar verteld dat als ze zo doorgaat dat de kans groot is dat ze dood, maar ze zegt dat ze niet anders kan,” vertelt moeder Evonne.

Toch lijkt Stacey het langzaam te beseffen dat haar eetgedrag moet veranderen. “Ik begin in te zien dat het niet goed voor me is,” geeft de 17-jarige toe. Gelukkig maar, want naast het feit dat het kipnuggets dieet ongezond is, kleeft er ook nog een ander probleem aanvast. Het meisje heeft namelijk geen ruimte meer voor alle gratis speelgoedjes, die bij haar menu’s in fastfoodrestaurants zaten. Daarom heeft Stacey ze nu maar opgeborgen in 4 vuilniszakken.