Ben je op zoek naar een baan in een kledingwinkel? Dan kun je Forever 21 misschien beter overslaan. De modeketen is namelijk aangeklaagd door een aantal medewerkers.

4 voormalige medewerkers van Forever 21 hebben de modeketen woensdag aangeklaagd omdat het bedrijf werkuren niet uitbetaald. Zij vertelden aan de Huffington Post dat ze moesten doorwerken tijdens lunchpauzes en na werktijd in de winkel moeten blijven voor een tassencontrole. Omdat deze controle na werktijd plaatsvindt, moeten de medewerkers langer in de winkel wachten en hiervoor krijgen ze niet uitbetaald.

Schadevergoeding

Volgens Patrick Kitchin, de advocaat van de oud-werknemers, kunnen deze ontbetaalde uren oplopen tot miljoenen, als Forever 21 in andere filialen het personeel ook aan dit beleid houdt. De 4 personeelsleden eisen dan ook een schadevergoeding van Forever 21 voor de uren die zij buiten werktijd en in de tijdens lunchpauzes moesten maken.

Een woordvoerder van Forever 21 heeft laten weten dat het bedrijf geen uitspraken mag doen over lopende juridische zaken. Wel liet zij in een email weten dat het beleid van Forever 21 voorschrijft dat de controle van de tassen moeten plaatsvinden voordat werknemers uitklokken.