Na de feestdagen is het niet gek dat je door al dat lekkere eten hier en daar wat bent aangekomen, meestal gaat het om een paar pondjes en ben je die gelukkig ook vrij snel weer kwijt. Als je toch graag slanker wilt lijken kan kleding je hier een handje bij helpen.

Kleding heeft veel effect op je lichaam, dit kan zowel negatief als positief uitpakken. Wanneer je bijvoorbeeld niet de juiste maat draagt of voor een aparte stof kiest kun je wat voller over komen dan je eigenlijk bent. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om dankzij kleding juist slanker te lezen, ik vertel je hoe.

Ondergoed

Slanker lijken door kleding begint bij het kiezen van het juiste ondergoed. Wanneer je een strakke broek draagt met daaronder een onderbroek zie je hoogstwaarschijnlijk de lijntjes zitten, naast dat dit niet mooi staat ogen je billen hierdoor ook wat voller. Kies daarom in dat geval voor een string. Draag wel een juiste maat omdat er bij een te strakke string vetrandjes kunnen ontstaan.

Bij een te kleine bh geldt hetzelfde als een foute onderbroek, als je bh te strak zit kan het lijken alsof je vetrandjes op je rug hebt terwijl dat niet zo is. Zorg dat je een goede maat bh draagt en als je de maat niet weet laat je dan de volgende keer opmeten. Als laatst kan corrigerend ondergoed nog helpen om een klein buikje te verhullen.

Juiste maat

Niet alleen ondergoed moet de juiste maat hebben, dit gaat absoluut ook voor je kleding op. Kleding die te strak zit maakt je dikker dan je daadwerkelijk bent, maar in te grote kleding die om je heen slobbert gaat je figuur verloren. Pas de volgende keer dat je gaat winkelen gewoon meerdere maten van dat leuke jurkje en koop het exemplaar wat het mooist zit, ook als dat een grote maat is dan je normaal draagt.

Stoffen

Katoen, zijde, spijkerstof en wol zijn stoffen die je lichaam niet dikker maken dan je bent, rib en fluweel daarentegen wel. Probeer daarom wat dikkere, zware en glanzende stoffen te vermijden. Wat kleur betreft kun je het best voor donkere tinten zoals zwart, blauw of grijs gaan, deze kleden af. Dit betekent niet dat je geen felle kleuren kunt dragen, doe dit alleen niet rondom je probleemgebieden.

Qua patronen kun je horizontale strepen beter mijden, deze laten je forser lijken, dunne verticale strepen kunnen wel omdat deze meer afkleden. Drukke print kun je beter niet kiezen, deze maken je ook wat voller dan je in werkelijkheid bent.

Accessoires

Naast kleding kun je ook accessoires gebruiken om slanker te lijken. Kies allereerst voor een paar mooie hoge hakken, hierdoor ben je langer en lijk je daarom dunner. Verder kun je met grote kettingen, ringen en armbanden de aandacht verleggen naar jouw slanke handen, armen en hals in plaatst van je wat stevigere bovenbenen of buik. Kies als laatst niet voor een wat grote tas in plaats van een heel kleintje. Door een kleine tas lijkt je lichaam namelijk een stuk groter.