Ik ben gek op snacken en zou zo elke dag een chocoladereep en bak Ben & Jerry’s weg kunnen eten, helaas is dit allesbehalve gezond en houd ik me daarom, meestal, in. Wil je toch graag een lekker tussendoortje, maar je niet volstoppen met onnodige calorieën? Kies dan voor 1 van de 7 snacks hieronder, deze bevatten namelijk allemaal minder dan 100 calorieën.

Waterijs

Misschien is het hier nu nog een beetje te koud voor, maar mocht jij lekker warm binnen zitten en zin hebben in wat fris is waterijs een goed alternatief. Zo bevat een Raket 40 calorieën en een Festini perenijsje er 50.

Eieren

Als je trek hebt in een hartige snack kun je in plaats van chips beter een eitje eten. Let op, ga dan wel voor een simpel gekookt ei, een gebakken ei is namelijk een stuk ongezonder. Kook een eitje, snijd deze in plakjes en strooi er wat zout en peper op. Een ei bevat minder dan 80 calorieën, daarnaast vult het goed en neemt daarom je hongergevoel af.

Koek

Zin in iets zoets en kun je een pak lekkere koekjes niet weerstaan? Kies dan, als je je niet kunt bedwingen, voor koekjes die relatief minder calorieën bevatten. Een amandelspeculaasje, biscuit, Bastognekoek of bitterkoekje bevatten allemaal minder dan 100 calorieën. Gevaar met koekjes is alleen dat wanneer je er 1 eentje begint het vaak moeilijk is om het er bij 1 te laten.

Fruit

Origineel is het niet, gezond wel. Een stuk fruit is verantwoord, stilt je honger en is vaak nog lekker ook. Zo bevatten appels, perziken, kiwi’s, mandarijnen en sinasappels per stuk minder dan 100 calorieën.

Groente

Verantwoorde snack is wat groente zoals komkommer, tomaat en wortels. Als je de smaak saai vind kun je de groentes met wat kruiden opleuken of een lichte yoghurtdip maken.

Chocolade

Kun je jouw lekkere trek naar chocolade echt niet onderdrukken? Gun jezelf dan een glas magere chocolademelk van 150 ml, hiermee blijf je onder de 100 calorieën. Ook een paar blokjes chocolade kunnen alleen ligt hier hetzelfde gevaar als bij de koekjes op de loer, die paar blokjes worden er nogal snel heel wat meer.

Soep

Verantwoord tussendoortje is een kop bouillonsoep, ook dit bevat minder dan 100 calorieën. Helemaal gezond als er nog groente doorheen zit. Als je alleen soep een beetje saai vind of niet vullend genoeg kun je er een cracker of geroosterde boterham bij eten.

Bij elk tussendoortje wat je eet is eigenlijk het belangrijkst dat je het met mate eet, van een klein handje chips kom je niet gelijk kilo’s aan maar een te grote portie is nooit goed. Daarnaast heb je van bijvoorbeeld snoep of koekjes grotere porties nodig om je honger te stillen dan bijvoorbeeld een stuk fruit. Let bij je tussendoortjes op de calorieën en onthoud dat een te grote portie nooit goed is.