Om top designers in spé een handje te helpen heeft H&M een Europese modewedstrijd gelanceerd, de H&M Design Awards. Studenten in Europa krijgen de mogelijkheid om mee te doen en maken kans op een jaloersmakende prijs.

Studenten van verschillende designacademies in Europa krijgen de kans om mee te doen aan de H&M Design Award, in Nederland zijn studenten van ArtEZ Institute of Arts in Arnhem en het AMFI de gelukkigen. In totaal doen er 14 scholen mee, uit 6 verschillende landen. De studenten strijden door middel van hun eindexamencollectie om de eerste plaats in hun eigen land.

50.000 euro

Wanneer er landelijk 1 winnaar is bepaald strijden de 6 verschillende landen tegen elkaar. Het modetalent dat uiteindelijk als laatste overblijft, mag de H&M Design Award en bijbehorende prijzen in ontvangst nemen. De geluksvogel mag 50.000 euro op zijn of haar bankrekening bijschrijven en krijgt een eigen catwalkshow tijdens Stockholms Mercedez-Benz Fashion Week op 1 februari aanstaande.

De jury voor de wedstrijd bestaat onder anderen uit de hoofdontwerper van de H&M Ann-Sofie Johansson en modejournalist Hilary Alexander. In Nederland is ELLE de landelijke jury. De wedstrijd is vanaf vandaag, 13 januari, online te volgen door middel van verschillende filmpjes en foto’s.