Het is niet vreemd dat studenten in het buitenland gaan studeren om andere vakken te volgen. De buitenlandse studenten aan de Australische Macquarie University worden wel op een heel apart vak getrakteerd, namelijk een lesje poepen.

Als je het mij vraagt kan poepen niet zo moeilijk zijn, blijkbaar geldt dit niet voor iedereen. Een universiteit in Sydney geeft buitenlandse studenten namelijk een lesje poepen. Dit is besloten na allerlei klachten van de schoonmakers, die vonden namelijk dat de buitenlandse studenten die wc’s erg vies achterlieten.

Stinken

Om de schoonmakers tegemoet te komen besloot de universiteit de studenten te wijzen op gepast wc gedrag. Dit deden ze door op alle wc’s posters op te hangen met afbeeldingen van hoe het wel niet, daarin is ook verschil gemaakt in een poeples voor jongens en meiden.

De posters hangen al 15 maanden op de universiteit, maar zijn nu wereldnieuws geworden omdat een Australische politica heeft gezegd dat buitenlanders stinken. Hoe belachelijk de posters ook zijn, ze hebben wel gewerkt. Volgens een woordvoerder van de universiteit zijn de wc’s namelijk een stuk schoner geworden.