Juist in tijden wanneer je het druk hebt met school en studeren grijp je sneller naar koekjes of snoep om al je harde studeerwerk te compenseren, en dat is juist net wat je niet moet doen. Hier vind je welke producten je verantwoordt kunt eten tijdens het studeren.

Tijdens het studeren is het belangrijk dat je je hoofd erbij houdt en daarom kun je beter voor verantwoord eten kiezen wat helpt je concentratievermogen en geheugen te verbeteren. Daarnaast is het ook verstandig dat je voldoende eet, wanneer je te weinig eet zul je meer moeite hebben met je aandacht erbij te houden. Ook raad ik je af te eten tijdens het leren, dit leidt namelijk af. Leg je boeken weg en neem zo af en toe een pauze om te eten.

Maaltijden

Ontbijt is 1 van de belangrijkste maaltijden op een dag, sla deze daarom absoluut niet over. Zorg dat je ontbijt bestaat uit zuivel, granen en fruit. In de middag kun je ook kiezen voor fruit en granen en als avondeten is vis een aanrader. Vis bevat omega-3 vetzuren, deze zijn goed voor de onze hersenen.

Goede suikers

Het is belangrijk om tijdens het leren suiker binnen te krijgen omdat dit een energiebron van je hersenen is. Kies in plaats van frisdrank, energiedrankjes of snoep voor een gezondere bron van suikers zoals fruit of druivensuiker.

Drinken

Tijdens het studeren is het belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt, ondanks dat energiedrankjes erg populair zijn is dit niet het beste alternatief. Het slimste is om veel water te drinken met af en toe een kop koffie tussendoor. Natuurlijk mag een energiedrankje op zijn tijd best voor de snelle energie, maar overdrijf hier absoluut niet mee.

Tussendoor

Tussen het studeren door mag je echt wel af en toe wat snacken, kies dan alleen wel voor iets gezonds. Fruit is altijd verantwoord, zo geeft een banaan je een energieboost en zijn bessen goed voor je geheugen. De hartige trek kun je het best stillen met studentenhaver of een portie gemengde noten. Noten bevatten inderdaad vrij veel vet, maar dit zijn wel goede vetten.

Als laatst goed nieuws voor mijzelf en alle anderen chocolate addicts, een stukje chocola tijdens het leren is namelijk nog niet eens zo’n slecht idee.  Pure chocolade is de beste optie, deze barst namelijk van antioxidanten en bevat ook een kleine hoeveelheid cafeïne. Helaas is het niet verstandig je helemaal te buiten te gaan aan 1 hele reep, 30 gram per dag is de verantwoorde portie.