De Technische Univesiteit in Delft maakt de studie voor hun studenten makkelijker door de studielast te verlagen. Hierdoor hoopt de universiteit dat studenten minder lang over hun studie doen.

De TU in Delft gaat de studielast verlagen door vakken, of delen daarvan, te schrappen. Daarnaast kunnen onvoldoendes gecompenseerd worden met een ander vak. Dit besluit is genomen zodat studenten sneller hun studie kunnen doorlopen.

Langzame studenten

De studenten van de TU Delft behoren tot de langzaamste studenten van Nederland. Maar een kwart van hen zou binnen 4 jaar tijd in het bezit zijn van een bachelordiploma terwijl er voor dit diploma 3 studiejaren staan.

Studenten zijn niet blij met de maatregelen. Ze vrezen dat hierdoor hun studie minder waard zou worden. Ook zouden de maatregelen de schuld zijn van de staatsecretaris van Onderwijs, die wil dat studenten sneller afstuderen. Volgens de TU Delft is het verantwoord om de studielast te verlagen. Zo zou je geen slechte ingenieur zijn als je voor 1 vak een 5 hebt gehaald.