Het begin van het nieuwe jaar gebruiken veel mensen om opnieuw te beginnen. Opnieuw beginnen is natuurlijk lekker, maar dit wordt nog makkelijker wanneer alle oude troep weg is. Begin het jaar maar eens lekker opgeruimd!

Gooi met het oude jaar ook eens alle overbodige spullen de deur uit. Dat ruimt lekker op en bovendien krijg je zo plek voor nieuwe dingen! Zelf vind ik opruimen echt vreselijk, maar ik ben altijd wel blij als ik het gedaan heb. Begin het nieuwe jaar goed en ruim lekker alles op, zodat je echt opnieuw kunt beginnen.

Beauty producten

Ben jij ook een beauty-addict? Natuurlijk staat het leuk, al die potjes nagellak in je kast. En al die zeepjes en shampoos wil je echt nog gebruiken. Denk bij jezelf even goed na en ruim ook je beauty producten op. Veel make-up spullen en creme’s blijven een bepaalde tijd houdbaar, maar de kans is groot dat het al langer in je kast ligt. Weg ermee! De spullen die nog wel goed zijn, maar die je niet meer gebruikt kun je weggeven aan familie of vrienden. Ongeopende producten kun je bewaren, deze kun je mooi gebruiken als cadeautjes.

Kleding

Ik vind het zelf altijd heel moeilijk om kleding weg te doen. Het gevolg daarvan is dat ik eigenlijk bijna nooit mijn kleding opruim, waardoor ik veel te veel kleding heb. Veel hiervan draag ik bijna nooit, maar ik bewaar het toch voor die ene gelegenheid. Vanaf nu niet meer! Zoek je hele kledingkast uit en wees streng voor jezelf. Dingen die niet passen op te klein zijn, kunnen die kast uit. Je kleding gooi je natuurlijk niet weg, maar het gaat naar je zusje, je nichtje of naar het goede doel.

Schoolspullen

Natuurlijk doe je veel op de computer voor school, maar vaak wordt je door ouderwetse leraren nog steeds bedolven met opdrachten, samenvattingen en teksten op papier. Ga eens door die stapel heen en doe alles wat je niet meer nodig hebt in de papierbak. Ook alle dingen die je op internet kunt vinden mogen weg, al die papieren stapels nemen alleen maar ruimte in. Oude schoolboeken kun je verkopen op internet.

Overige spullen

Je hebt ze vast ook wel, die spulletjes die je de afgelopen jaren verzameld hebt en die je maar blijft bewaren. Een leuke oude spaarpot, een paar schelpen van die vakantie 4 jaar geleden en ga zo maar door. Veel spullen hebben een herinnering, maar echt gebruiken doe je ze niet. Deze spullen hoef je natuurlijk niet weg te gooien, maar haal ze wel van dat tafeltje. Of uit je raamkozijn. Doe ze in een doos en zet ze weg, zodat je later nog eens herinneringen kunt ophalen.