2012 staat voor deur en zoals altijd staat het eind van het jaar in het teken van goede voornemens. Daarom lees je hier de top 5 goede voornemens.

In 2010 is er een onderzoek gedaan naar goede voornemens. Hieruit bleek dat ongeveer 4 op de 5 Nederlanders (in totaal 79%) boven de 16 jaar goede voornemens maakt. Daarnaast maken, en dat vond ik opvallend, bijna evenveel mannen als vrouwen goede voornemens. Ik heb toch altijd gedacht dat het maken van goede voornemens meer een ding voor de dames was. Uit het onderzoek van 2010 kwam er en top 10 goede voornemens voor 2011 naar voren, hier lees je welke dat zijn.

 Top 5

  1. Afvallen
  2. Meer sporten / meer bewegen
  3. Minder druk maken
  4. Zuiniger met geld omgaan
  5. Stoppen met roken

Naast bovenstaande 5 voornemens werden ook vaker de fiets pakken, minder snoepen, meer tijd voor mezelf maken, vaker nee zeggen, vaker op vakantie gaan, studie starten of afmaken, meer sparen en minder alcohol drinken vaak genoemd.

Ik denk dat deze top 5, ondanks dat ze van vorig jaar zijn, ook dit jaar gelden. Als je het mij vraagt verschillen goede voornemens door de jaren niet zoveel, uiteindelijk wil toch bijna iedereen, afvallen, sporten, sparen of stoppen met roken.

Geen goede voornemens

Om eerlijk te zijn maak ik zelf nooit goede voornemens en ben ik er ook geen voorstander van. Ik vind dat als je iets wilt verbeteren aan jezelf daar elk dag van het jaar wel een goed moment voor te vinden is en dat het daarom onzin is om te wachten tot het nieuwe jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat 4 op de 5 mensen in ons land goede voornemens maakt, ik doe dit nooit en vind dit daarom een erg groot getal. Maar omdat er blijkbaar zoveel mensen goede voornemens maken ben ik er benieuwd naar die van jullie!