Er zijn genoeg redenen om blij te zijn met kerst, toch kan ik begrijpen dat sommige meiden zich af en toe een beetje vervelen aangezien kerst toch 2 volle dagen duurt. Hier vind je een aantal leuke dingen om te doen met kerst.

Zie de kerstdagen niet als een verplichting, maar als iets leuks. Ook als je geen vriendje of grote familie hebt om de kerst mee door te brengen is er genoeg te doen. Geniet van je vrije dagen, neem lekker veel tijd voor jezelf en doe alleen maar dingen die jij leuk vind. Hier een aantal tips.

Boek of film

Met kerst heb je eindelijk de gelegenheid om dat boek wat al enige tijd in je boekenkast staat te verstoffen te lezen. Of koop voor jezelf een leuk tijdschrift wat je met deze dagen kunt lezen. Daarnaast zijn er ook genoeg kerstfilms op tv om jou door de kerstdagen heen te slepen. Vind een lekker plekje op de bank, verwen jezelf met een warme chocolademelk en kruip onder een warm dekentje.

Koken

Als je graag in de keuken staat is kerst het goede moment om je gezin te verwennen met je kookkunsten. Bied aan om het kerstdiner te bereiden of maak een aantal lekkere cocktails of gebakjes om in de middag te serveren. Ook leuk om een high tea voor je gezin te organiseren.

Beautybehandeling

Verwen jezelf met een lekker dagje beautybehandelingen. Met de kerstdagen zijn sauna’s en spa’s vaak open en daarom is het een goed moment om daar een dagje door te brengen. Ook als je liever thuis blijft met kerst kun je jezelf vertroetelen. Ga in bad, geef je nagels een leuk kleurtje en je huid een maskertje.

Plakboek

Als je creatief bent aangelegd is het leuk om tijdens de kerstdagen een plakboek te maken. Verzamel plaatjes uit tijdschriften die je mooi vind en maak hier een collage of plakboek van. Ook leuk om een plakboek over je familie of gezin te maken tijdens de kerstdagen en het hen cadeau te geven.

Uitgaan

Kerst is de perfecte gelegenheid om met je vriendinnen de stad in te duiken en lekker uit te gaan. Daarnaast is de dresscode rondom kerst altijd wat chiquer dus kun je eindelijk dat leuke cocktailjurkje uit de kast trekken. Ook ben je als het goed is de dag erna vrij en wat is er nou fijner dan na een goed avondje stappen de ochtend erna lekker uit te slapen?