Sinterklaas is weer terug naar Spanje en dat betekent dat het tijd is voor de kerstperiode. Hier vind je een aantal redenen om blij te zijn dat het weer kerst is.

Dankzij Sinterklaas en kerst is december toch wel 1 van de gezelligste maanden van het jaar. Er zijn elk jaar genoeg redenen om blij te zijn met de komst van Sinterklaas, maar wanneer Sinterklaas terug naar Spanje gaat zorgt ook kerst voor veel leuke dingen. Hier lees je waarom kerst leuk is.

Kerstsfeer

Het allerleukste aan kerst is natuurlijk de kerstsfeer. Elk jaar opnieuw maakt het grauwe koude straatbeeld plaats voor vele lichtjes en versieringen. Natuurlijk zijn huizen vaak ook erg mooi versierd en is er bijna overal wel een kerstboom te vinden. Al deze versieringen en accessoires dragen bij aan de gezellige nationale kerstsfeer.

Tijd

Kerst betekent ook 2 dagen extra vrij! Degene onder ons die nog studeren of op school zitten hebben het helemaal goed, die worden verwend met 2 hele weken vrij. Deze vrije tijd kun je mooi gebruiken om even bij te komen, leuke dingen te doen of misschien wel voor een vakantie.

Naast vrije tijd is kerst ook het moment om tijd met je familie door te brengen. Tijdens de feestdagen organiseert elke familie wel een gezellige dag. Bij sommige families spelen ook cadeautjes en rol, en het krijgen van leuke dingen is natuurlijk altijd leuk.

Eten

Bij een gezellige dag met familie hoort natuurlijk ook veel eten. De kerstdagen garanderen elk jaar een aantal lekkere diners en natuurlijk een uitgebreid kerstontbijt. Naast het ontbijt en diner is er tijdens kerst in de loop van de dag vaak ook genoeg lekkers te eten.

Kerstfilms

Wat is er fijner dan tijdens de koude kerstperiode onder een dekentje op de bank te kruipen en onder het genot van een warme chocolademelk kerstfilms kijken. Elk jaar zijn er met kerst genoeg films op tv of in de bioscoop te zien. Mijn favoriete kerstfilm is toch wel Love Actually. Naast films zijn er ook heel wat leuke programma’s te zien op televisie zoals All You Need is Love. Dit liefdesprogramma is natuurlijk na al die jaren een beetje afgezaagd, maar stiekem nog steeds wel leuk om te kijken.