In landen rondom de Middellandse Zee en Latijns-Amerika worden regelmatig sexy journalistes ingezet om honkbalspelers te interviewen. Ook in Amerika wordt deze methode steeds vaker toegepast. De Major League Baseball is hier echter niet blij mee, als het aan hen ligt zijn sexy journalistes niet meer welkom bij honkbalwedstrijden.

In landen zoals Latijns-Amerika worden regelmatig sexy geklede journalistes ingezet om honkbalspelers te ondervragen. Het is in deze sportbranche gebruikelijk dat journalisten na de wedstrijd de kleedkamer in mogen om spelers te interviewen. Deze trend is overgewaaid naar Amerika, de MLB kan deze methode echter niet waarderen en heeft een dresscode opgesteld om sexy journalistes te weren bij honkbalwedstrijden.

Dresscode

De dresscode houdt in dat journalistes netjes gekleed horen te gaan. Dit betekent geen diepe decolletés, kort rokjes, gescheurde jeans of halfdoorschijnend jurkjes. Ook ondergoed mag niet zichtbaar zijn, open schoenen zijn verboden en clublogo’s worden helemaal niet meer geaccepteerd.

Met de dresscode is het de bedoeling om incidenten zoals vorig jaar te voorkomen. Er is toen door een Mexicaanse tv-journaliste een klacht ingediend wegens ongewenste intimiteiten tegen de spelers van de honkbalclub New York Jets.