De modellen in de H&M campagnes hebben niet alleen hun schoonheid gemeen, maar ook hun lichamen. H&M gebruikt namelijk  voor bijna elk model hetzelfde lichaam wat op de computer is samengesteld.

Natuurlijk is het mij weleens opgevallen dat de H&M modellen allemaal een perfect lichaam hebben, wat mij niet is opgevallen is dat de lichamen niet alleen perfect zijn, maar ook nep. H&M maakt namelijk lichamen op de computer waar ze vervolgens het hoofd van een echt model opplakken.

De persvoorlichter van de H&M heeft hier een goed excuus voor, althans dat vind hij zelf. Volgens H&M leiden echte lichamen af en zou de kleding niet tot zijn recht komen. Hieruit maak ik op dat volgens H&M zelfs modellen geen goede lichamen hebben en er daarom maar een computer aan te pas moet komen.

Zoek de verschillen


Ik ben even naar de H&M webshop gegaan en inderdaad, bijna alle ondergoed- of lingeriemodellen hebben hetzelfde lichaam. Het enige verschil is de huidskleur, deze is aangepast op de gezichtstint van het model.