In Afghanistan wordt een 19-jarige meisje vrijgelaten uit de gevangenis. Ze wordt vrijgelaten op voorwaarde dat ze met haar verkrachter trouwt.

Een Afghaans meisje wordt uit de gevangenis vrijgelaten op voorwaarde dat ze met haar verkrachter trouwt. Het meisje heeft hiermee ingestemd.  Het meisje, Gulnaz, werd verkracht door de man van haar nicht. De rechter vond echter dat zij zich schuldig had gemaakt aan overspel omdat seks buiten het huwelijk verboden is. Ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar die later werd teruggebracht naar 3 jaar.

Baby

Niet alleen werd de Gulnaz opgesloten in de gevangenis, ze was ook nog zwanger van haar verkrachter. In de gevangenis is ze bevallen van haar baby. Haar verkrachter werd ook veroordeeld tot een celstraf. Gulnaz kreeg eerder het aanbod om vrij te komen door met haar verkrachter te trouwen, dit weigerde ze. Toch heeft ze nu besloten om met haar verkrachter te trouwen en hierdoor vrij te komen uit de gevangenis.

Documentaire

Gulnaz heeft samen met anderen vrouwen in Afghanistan meegewerkt aan een documentaire. In Afghanistan zit de helft van alle vrouwelijke gevangen vast voor misdaden zoals die van Gulnaz of wegens het weglopen van de familie. De documentaire is op het laatste moment niet uitgebracht omdat dit de vrouwen in gevaar zou kunnen brengen. Omdat de documentaire niet openbaar gemaakt wordt besloot Gulnaz toch te kiezen voor haar vrijeheid door te trouwen met de man die haar verkrachte.