Elk jaar krijg ik wel een chocoladeletter van iemand en als ik geluk heb krijg ik ze van meerdere mensen. Maar er zit meer achter een chocoladeletter. Hier vind je 5 chocoladeletter weetjes.

Op de redactie waren we er dit jaar al vroeg bij en konden we al lekker smullen van onze chocoladeletters. De chocoladeletters zijn er in verschillende smaken en het is echt een typisch Nederlandse lekkernij.

Wat ik mijzelf altijd afvraag is of een bepaalde letter meer chocolade bevat dan een ander. Het antwoord is dat de kleine letters, bijvoorbeeld een I wat dikker wordt gemaakt dan de letter W, zodat ze allemaal het zelfde gewicht hebben.

Bij het merk Droste breken de letters K, L en T heeft vaakst, omdat de stokken maar op één punt aan elkaar vastzitten. Ik weet dan in ieder geval welke ik niet moet nemen als ik een chocoladeletter cadeau wil doen!

Voor de chocoladeletter werden er letters van brooddeeg en andere etenswaren gemaakt, zoals de banketletter.

De lettertype die gebruikt wordt voor de chocoladeletter is Egypttienne.

De eerste letter van mijn naam is de meest verkochte chocoladeletter, namelijk de M. De meeste Nederlandse voornamen beginnen met een M, wat ook gelijk voor mama of moeder staat. Verder zijn de letters S van Sinterklaas en P van Piet ook populair.

Welke chocoladeletter heb jij nodig en welke smaak heb jij het liefst? Ik hou zelf erg van witte chocolade. Kortom, Sinterklaas of Zwarte Piet als jullie dit lezen dan weten jullie mij te vinden!

Foto via Chotryka