Sinterklaas is weer in het land! Terwijl wij natuurlijk allemaal allang niet meer geloven in de goedheiligman zijn er toch genoeg redenen om blij te zijn met Sinterklaas.

Ikzelf vind december altijd 1 van de gezelligste maanden van het jaar, naast kerst is december namelijk ook de maand van Sinterklaas. Sinterklaas zorgt altijd voor een gezellige sfeer in Nederland. Natuurlijk is gezelligheid wel 1 van de belangrijkste reden om blij te zijn met Sinterklaas, maar er zijn er nog heel wat meer.

Snoep

Dankzij Sinterklaas kunnen wij elk jaar weer volop genieten van lekker snoep zoals chocoladeletters, pepernoten, marsepein en taaitaaipoppen. Stel je eens voor dat Sinterklaas ons land een jaartje overslaat, ik zou al dat lekkere snoep enorm missen.

Cadeautjes

Daarnaast is Sinterklaas een goede reden om iemand te verwennen met een leuk cadeautje of juist zelf iets leuks te krijgen. En wat is er nou leuker dan cadeautjes krijgen?

Zie je jou familie of vrienden niet zo vaak, dan heb je met Sinterklaas een goede reden om ze allemaal op te trommelen voor een gezellige avond. Mocht je jouw familie en vrienden vaak zien is het nog steeds leuk om met z’n alle lootjes te trekken of voor iedereen cadeautjes te kopen.

Lekker eten

Naast al het lekkere Sinterklaassnoep dat je in de aanloop naar 5 december voor je kiezen krijgt is ook op het heerlijke avondje lekker eten vaak goed vertegenwoordigd. Voordat de cadeautjes en surprises uitgepakt worden vind er vaak al een lekker etentje plaats. Ook tijdens het uitpakken van de cadeautjes zelf is er vaak ook genoeg te snacken.

En last but no least, altijd nog je vader willen terugpakken vanwege en stomme grap of je vriendin eens op haar nummer zetten. Met Sinterklaas krijg je hier de kans voor, dit is het moment om een leuk gedicht te schrijven en je familie en vrienden te plagen met beschamende gebeurtenissen van het afgelopen jaar.