De winter staat voor de deur! Wil je ook dit seizoen fashionable gekleed gaan, kijk hier dan mee naar de 10 modetrends voor winter 2011-2012.

Buiten wordt het steeds kouder en het duurt niet lang voordat de winter echt begint. Een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook nieuwe kleding. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben voor je wintergarderobe, op Modeblog vind je de 10 modetrends voor winter 2011-2012, maar ook hier kun je ze nog even kort nalezen.

Jaren 40


Deze winter zien we veel invloeden uit de jaren 40 terug in de mode. De lengte van de jurken en rokken worden een stuk langer en haal ook alvast maar je lange handschoenen uit de kast. De kokerrokken en opvallende schouderdetails komen regelmatig op de catwalk voorbij en zorgen voor een vrouwelijke look.

Jaren 60


Naast de jaren 40 zien we ook de jaren 60 terug in de modetrends deze winter. Mocht jij niet weg zijn van de lange jurken en rokken dan ben je vast blij met de jaren 60, je minirokje kun je namelijk geheel verantwoord dragen. Naast de minirokjes komen er verschillende printjes voorbij, iets wat bij deze trend minder aan de orde is zijn drukke en opvallende accessoires. Een brede riem op je heupen is wel geschikt bij deze look.

Jaren 70


Zachte stofjes, wijde broeken en bont zijn deze winter goed vertegenwoordigt in de jaren 70 trend. Qua kleur komen er weelderige tinten voorbij zoals okergeel, bordeauxrood en oranjebruin. Bij deze stijl kun je voor accessoires kiezen voor een grote zonnebril, hoed of opvallende armbanden.

Androgyn


Deze modetrend voor winter 2011-2012 is goed voor de budget shoppers onder ons. Voor de androgyn trend kun je namelijk de kledingkast van je vriendje of vader plunderen. Kies voor een ruimvallende blazer als eyecatcher en combineer deze met een paar hoge hakken. Qua accessoire is een simpele clutch voldoende.

Edelstenen


Afgelopen zomer kwamen er dankzij de color blocking trend veel felle kleuren voorbij, deze kleurhype zet zich door in de winter. De felle kleuren worden alleen vervangen door zachtere tinten edelsteen. Een aantal kleuren passend bij deze modetrend zijn robijnrood, saffiergeel en smaragdgroen. Omdat deze kleuren heel sprekend zijn spelen accessoires niet zo’n grote rol, een mooi paar hakken is vaak al genoeg.

Dominatrix


Niet bang voor leer, lak of latex? Dan ben je vast erg blij met de dominatrix modetrend voor winter 2011-2012. Sexy korsetten, leren petten en hoge kokerrokken komen geregeld op de catwalk voorbij. De belangrijkste kleur is zwart, maar wissel dit af met bijvoorbeeld wit of rood voor een spannend effect.

Glans


Als je niet zo dol bent op de zwarte dominatrix kleding zul je de glans trend een stuk beter weten te waarderen. We zien veel glitters, pailletten en metallic deze winter in kleding, schoenen, tassen en overige accessoires voorbij komen. Kortom, sta jij graag in de schijnwerpers dan is dit echt iets voor jou, met deze trend val je in ieder geval op.

Nomaden


Een andere modetrend voor winter 2011-2012 is nomaden, hierbij zien we veel opvallende prints, ruw gebreide truien en haakwerk. Vooral de prints zijn bij de nomadentrend erg belangrijk, er komen verschillende soorten voorbij die je zelfs met elkaar kunt combineren. Wat betreft accessoires kun je alle kanten op, wel is het verstandig voor rustige items te kiezen als je een drukke print draagt.

Vrouwelijkheid


Een trend waarvan ik blij word is vrouwelijkheid. Verleidelijk en zacht zijn de belangrijkste kenmerken. Welk meisje wordt nou niet blij van een mooi jurkje van kant in een zachte poedertint gecombineerd met pumps, een handtas en mooie sieraden. Daarnaast maak je deze look helemaal af met een riempje om je taille.

Minimalisme


Deze zomer was less is more en dit blijft zo. Als jij niet weg bent van de opvallende glans of fetish achtige dominatrix modetrends, dan zit je met het minimalisme goed. Houd het eenvoudig door gebruik te maken van 1 opvallende kleur zoals zwart, wit, blauw of rood. Als je gek bent op accessoires is deze look misschien minder jouw ding, bij het minimalisme is een mooie tas eigenlijk al voldoende.

Mijn favoriete trends zijn die van glans, vrouwelijkheid en edelstenen. De dominatrix trend is niet helemaal mijn ding maar wel erg stoer en sexy. Welke modetrend voor winter 2011-2012 vind jij het leukst?