Sommige van ons hebben misschien moeite met vroeg opstaan en blijven het liefst zolang mogelijk in bed liggen. Helaas kan dit niet altijd en moet je voor school of werk meestal vroeg opstaan. Deze tips om uit bed te komen helpen je om ’s ochtends makkelijker op te staan.

Ritme

Zorg dat je een vast ritme ontwikkelt. Door elke dag op een vast tijdstip te gaan slapen en op te staan went je lichaam hieraan en zal je steeds minder moeite hebben met vroeg opstaan. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg slaapt, probeer 7 tot 8 uur per nacht te slapen. Dus als je wekker om half 8 gaat kun je het best tussen 22.30 en 23.30 uur naar bed gaan.

Wekker

Heb je ’s ochtends moeite met uit bed komen en blijf je het liefst uren snoozen? Leg je wekker dan aan de andere kant van de kamer neer, als deze afgaat moet je wel uit bed om hem uit te zetten. Ook kan je meerdere wekkers zetten, op deze manier val je zeker niet opnieuw in slaap.

Water drinken

Drink voor het slapen gaan een groot glas water. Hierdoor moet je naar de wc als je ’s ochtends wakker wordt waardoor je vanzelf uit je bed komt.

Lichte gordijnen

Heb je verduisterende gordijnen? Vervang deze dan voor normale gordijnen. Op deze manier komt er meer licht in je kamer en ontwaak je op een natuurlijke manier door het zonlicht. Wanneer je kamer altijd aardedonker is raakt je lichaam in de war en het besef van dag en nacht kwijt. Mocht je in de winter vroeg moeten opstaan, dan kun je gebruik maken van zogenaamde wekkers die licht verspreiden.