Wist je dat er naast de Gossip Girl serie, ook een Gossip Girl boeken zijn? Hier lees je meer over de Gossip Girl boekenreeks.

De Gossip Girl boeken zijn geschreven door de Amerikaanse Cecily von Ziegesar. Er zijn in totaal 13 boeken over Blair, Serena en de rest. De Gossip Girl tv-serie is geïnspireerd op de boekenreeks, toch zijn er heel wat verschillen tussen het leven van de hoofdrolspelers in de boeken en dat in de serie.

De schrijfster deed in New York inspiratie op voor de boeken. Ze groeiden zelf ook op in Manhatten en is afgestudeerd aan de Nightinggale-Bamford School, dit is net als in Constance Billard, een privé school voor meisjes. Veel dingen uit de Gossip Girl verhalen zijn gebaseerd op dingen uit haar eigen leven.

It Girl

Naast de Gossip Girl boeken heeft Cecily von Ziegesar ook een It Girl boekenreeks. Deze reeks bestaat uit 10 boeken en gaat over het leven van Jenny Humphrey. Ook heeft de schrijfster nog 4 boeken geschreven over Gossip Girl, the next generation. Deze reeks is vergelijkbaar het de Gossip Girl boeken maar Blair en Serena vervangen door, zoals de titel al zegt, een nieuwe generatie tieners.

Verschillen

Tussen de Gossip Girl boeken en serie zitten veel verschillen. Natuurlijk is Serena nog steeds een feestbeest en Blair even bitchy as always, maar wist je bijvoorbeeld dat:

  • Vanessa in het boek kort stekelhaar heeft en niets om mode geeft terwijl ze er in de serie altijd heel fashionable uitziet?
  • Chuck in het boek een vader, moeder en broer heeft terwijl hij in de serie, wanneer zijn vader overlijdt, niemand meer heeft?
  • Er in het boek helemaal geen Dorota is? In het boek heeft Blair een huishoudster genaamd Esther en een kok Myrtle waar ze helemaal niet veel mee omgaat.
  • Blair in het boek een kat, Kitty Minky, heeft?
  • Nate in het boek gek is op zeilen en Blair graag tennist? In de serie is Blair helemaal niet sportief en heeft Nate het nog nooit over zeilen gehad.

Een ander opvallend verschil tussen de boeken en de serie is dat Blair en Chuck helemaal geen relatie hebben terwijl ik dat juist in de serie 1 van de leukste onderwerpen vind. Pas in het allerlaatste boek zouden Chuck en Blair kort iets krijgen, maar lang niet zo intens als in de serie.