Dat cupcakes populair zijn lijkt me duidelijk, in het Guinness Book of Records heeft het gebakje zelfs een plaatsje. De grootste cupcake ter wereld weegt namelijk 1.110 pond.

De grootste cupcake ter wereld is in 2009 gemaakt in de Verenigde Staten en woog 1.110 pond, dat is dus 555 kilo! In de cupcake gingen wel 800 eieren en bijna 100 kilo suiker. De cupcake heeft ruim 12 uur in de oven gestaan en bevat volgens de bakker ruim 2 miljoen calorieën!

De cupcake was te groot om in een gewone keuken te bereiden. Daarom werd dit gedaan in een grote hal. Kijk in het filmpje hieronder mee naar hoe de cake gemaakt wordt.
[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=NY6c67F1RMg&feature=player_embedded [/pro-player]
Omdat de cupcake een beetje te groot was om alleen op te eten, konden alle aanwezige een stukje eten in ruil voor een donatie aan het goede doel. Ik vind de cupcake erg knap gemaakt en ook leuk dat ze op deze manier geld hebben ingezameld voor het goede doel.