Tijdens mijn zoektocht op internet naar cupcake recepten ben ik al heel wat vreemde dingen tegen gekomen. Hieronder heb ik 7 van de raarste cupcake smaken op een rijtje gezet.

Ikzelf ben gek op cupcakes en heb al veel verschillende smaken geproefd. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar lekkere zoete cupcakes met een fruit of chocolade smaakje. Toch kom ik op internet soms hele rare cupcake smaken tegen die naar mijn idee helemaal niet passen bij het lieve kleine cakeje.

Tomatensoep met roomkaas

Het belangrijkste, en vreemdste, ingrediënt in deze cupcake is een blik tomatensoep. Verder gaat er nog kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en een handje noten doorheen. Het cakeje wordt versierd met roomkaas, poedersuiker en een plakje tomaat. Dit zal geen typische zoete cupcake worden, maar ben wel benieuwd naar de smaak.

Bier met bacon en cheddar

Een cupcake gemaakt met bier, bacon en cheddar, mij lijkt het helemaal niks. Ik lust geen bier, eet geen vlees en cheddar is nou ik niet bepaald mijn favoriete smaak kaas. Ik denk dat dit een cupcake speciaal voor jongens is als tegenhanger op alle zoete roze cakejes. Misschien dat je jouw vriend gelukkig kan maken met deze variant?

Rode wijn en chocolade

Ik houd van rode wijn en ik houd van chocolade, maar ik vraag me af of deze 2 ingrediënten gemengd in een cupcake nou wel zo’n goede combinatie zijn. Om het helemaal af te maken krijgt deze cupcake ook nog een topping van roomkaas en rode glitters.

Zoete erwten met honing panna cotta

Ook een die niet in dit lijstje mag ontbreken, een cupcake gemaakt van erwten. Deze groene cupcake wordt afgemaakt met een topping van panna cotta met honing. De topping lijkt me nog wel lekker, maar ik heb mijn twijfels over de erwten cupcake.

Absint met anijs

Als je ooit het drankje Absint geproefd hebt zul je dat niet snel vergeten zijn. Dit opvallende groene drankje bevat tussen de 60 en 70 procent alcohol en was tot 2005 zelfs verboden in Nederland. Mij lijkt het niet echt een logisch ingrediënt voor in een cupcake, maar er bestaat zelfs een Absint cupcake recept. Ik ben benieuwd of je hier ook net zo dronken van kan worden als van 1 glaasje Absint.

Limoen met komkommer

Een cupcake met limoen erin vind ik nog niet zo raar klinken en lijkt me best lekker, het opvallendste aan dit recept is de topping. De topping bij deze cupcake is namelijk gemaakt van komkommer en persoonlijk lijkt mij dit niet zo lekker bij een cupcake.

Corned beef met kool

Wat is dat toch met cupcakes en vlees? Ik snap niet dat er zoveel recepten van zijn of misschien ben ik de enige die het een vreemde combinatie vind. Zo is er ook een corned beef cupcake met een topping van roomkaas met kool. Deze cupcake bevat verder nog azijn, bier, mosterd en koriander.