Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe programma Obese op tv. Hierin zien we hoe te dikke mensen hulp krijgen bij het verliezen hun overtollige kilo’s.

In het tv-programma Obese helpt Wendy van Dijk samen met een team van specialisten mensen die te dik zijn om af te vallen. De deelnemers uit het programma hebben extreem overgewicht wat hun belemmerd om een normaal leven te leiden. Zelfs de simpelste dingen als aan of uit kleden zijn voor de deelnemers een probleem.

In Obese worden 6 mensen geholpen om op een verantwoorde manier af te vallen. Elke week zien we 1 deelnemer van begin tot eind. Wat ik leuk vind is dat je de deelnemers ook een jaar later ziet. De vraag is dan natuurlijk of ze nog steeds een goed gewicht hebben en gezond leven.

In Nederland lijden er ruim 50.000 mensen aan een ernstige vorm van obesitas. Als deze niets aan hun levenswijze veranderen kunnen ze helaas niet oud worden. Mensen worden dikker en het aantal kinderen met overgewicht is de laatste jaren heel erg snel toegenomen. Ik vind het goed dat er aandacht aan dit probleem wordt besteed in de vorm van een tv-programma. Ook hoop ik dat het de mensen uit Obese lukt met behulp van het programma af te vallen en nieuwe gezonde levensstijl vol kunnen houden.

Obese is vanavond, 2 oktober, om 20.00 uur te zien op RTL4.