Vanavond is de dramafilm In the land of woman te zien op tv. Deze week start de borstkankermaand en Net 5 zendt deze film uit om zo aandacht te vragen voor vrouwen met borstkanker.

De wereld van scenarioschrijver Carter (Adam Brody) stort in als hij gedumpt wordt door zijn vriendin. Om alles van zich af te zetten gaat hij een tijdje bij zijn oma op buiten de stad loger. Daar heeft Carter het naar zijn zin, ook bouwt hij met buurvrouw Sarah (Meg Ryan) langzamerhand een goede band op. Zo verteld zij hem dat ze borstkanker heeft en haar man verdenkt van vreemdgaan. Sarahs dochter Lucy (Kristen Stewart) weet zich geen raad met haar zieke moeder en vindt dat zij zich te hard opstelt.

Ik vind het goed er met dit soort films borstkanker onder de aandacht wordt gebracht. Ondanks het vrij zware thema lijkt het me een mooie film. Ook leuk om Adam Brody een keer in iets anders dan The O.C. te zien en Kristen Stewart in een wat normalere rol dan die van vampierenliefje Bella in Twilight.

De film In the land of woman wordt vanavond, 29 september, om 20.30 uur uitgezonden op Net 5.