Net zoals Paris Hilton, zie ik soms vrouwen met hondjes in hun tassen lopen. Vaak zijn het Chihuahua’s, maar er zijn nog veel meer honden die in je tas passen.

Hieronder heb ik nog 7 andere schattige honden die je in je tas kunt meenemen:

1. Japanse Chin

De Japanse Chin of spaniël is van Japanse afkomst. Dit hondje is rond de 20 tot 27 cm hoog en weegt van 2 tot 5 kilo. Persoonlijk vind ik de hond een zielige uitstraling hebben, waardoor ik het wil gaan knuffelen!

2. Vlinderhondje

Het vlinderhondje, ook wel épagneul nain continental papillon genoemd, heeft grote oren die aan een vlinder doen denken. Het hondje kan tussen 1,5 tot 5 kilo wegen en hecht zich sterk aan de eigenaar, waardoor het veel aandacht eist.

 3. Bolognezer

Een bolognezer is wit en heeft een krullend vacht. Het hondje weeg tussen 3 en 6 kilo. Gemiddeld worden deze witte hondjes 14 jaar oud. Het is een wollig hondje, dus je kan deze lekker knuffelen.

 4. West Highland white terriër

Nog een andere witte hond is de West Highland white terriër. Dit hondje is ongeveer 7 tot 8 kilo. Deze terriër is een speels en heeft een vrolijk karakter. Ik denk dat je bij dit hondje wel goed je tas moet vasthouden!

5. Brussel Griffon

De naam zegt het al, dit hondje komt van oorsprong uit Brussel. De Griffon wordt ongeveer 12 tot 15 jaar oud. Persoonlijk vind ik dit hondje er super schattig uitzien als die wat langer haar heeft.

 6. Yorkshire Terrier

De Yorkshire Terrier is trouw aan zijn baasje. Het gewicht van deze hond is tussen de 2,4 en 3,1 kilo. Deze terriër is een goede waker, hierdoor hij kan goed op je spullen in je tas letten!

 7. Pomeranian

De Pomeranian, ook wel de dwergkees genoemd is mijn favoriet. Dit wollige hondje zal vast wel het meest werk zijn om te onderhouden, maar ze zijn het vast waard. Hij is ook niet zwaar, want hij weegt tussen 1 en 3 kilo.

Deze hondjes zijn over het algemeen allemaal trouw aan hun baasje. Dus je kunt je levende knuffeldier altijd meenemen. Het is wel natuurlijk handig om een aparte tas voor je hond te gebruiken, want je wilt toch niet dat je designertas vies wordt? Welk hondje vind jij het schattigst?