Een deelnemer uit het nieuwe tv-programma De Villa is een moordenaar. De uitzending met de moordenaar, Davy V., stond gepland op 11 oktober maar is door RTL5 geschrapt.

In 2005 gooide de toen 19-jarige Davy V. samen met een vriend stoeptegel van een viaduct. De stoeptegel raakte de voorruit van de auto van een 30-jarige vrouw. De vrouw kreeg een ongeluk en overleed. Davy V. heeft een gevangenisstraf van 5 jaar gehad en deze heeft hij er inmiddels opzitten.

Nadat de opnames van De Villa erop zaten werd pas bekend wat Davy in het verleden had gedaan. RTL5 heeft besloten de aflevering met daarin Davy niet uit te zenden uit respect voor de nabestaande van de omgekomen vrouw.

Ik vind dat deelnemers van tv-programma’s vooraf beter gescreend moeten worden, zo voorkom je dit soort situaties. Verder vind ik dat de daad van Davy en zijn deelname aan De Villa ook wel veel zegt over het soort mensen dat het, naar mijn idee ordinaire en asociale, programma aantrekt. Wat vind jij?