Alcohol hoort voor de meeste meiden bij een avondje stappen, maar helaas hoort bij alcohol vaak ook een kater. Wil jij je de volgende ochtend net zo fris voelen als de avond ervoor? Lees dan deze tips die je helpen om een kater te voorkomen.  

Lege maag

Regel één is natuurlijk dat je nooit moet drinken met een lege maag. Zorg ervoor dat je een goede, stevige en vooral gezonde maaltijd gegeten hebt voordat je begint aan de alcoholische drankjes. Brood, pasta, salade of fruit zijn perfecte bodems voor een avondje goed stappen!

Afwisseling

Natuurlijk mag je alcoholische drankjes drinken tijdens een avond stappen, maar wissel het wel af met non-alcoholische drankjes. Drink bijvoorbeeld genoeg water of vruchtensappen tussendoor. Zorg er voor dat je voor ’s ochtends ook lekkere vruchtensap in huis hebt om je weerstand meteen een beetje omhoog te helpen.

Melk

Drink voordat je gaat stappen een glas melk, dit schijnt namelijk een enorm goede bodem te zijn voor de rest van de avond. Of het waar is weet niemand, maar niet geschoten is altijd mis, toch?

Opletten

Let op met wat je drinkt en drink niet van alles door elkaar heen. Ga niet tientallen verschillende mixjes door elkaar drinken, maar hou het bij één mixje. Sowieso kun je beter kiezen voor wijn of bier, daar wordt je portemonnee blij van en jij wordt minder aangeschoten.

Rustig aan

Geef je lichaam de tijd om te wennen aan de alcohol en drink niet te snel. Wissel daarom de alcoholische drankjes met de non-alcoholische drankjes. Als je bang bent dat het er kinderachtig uitziet wanneer je een cola drinkt, kies dan voor een cocktail zonder alcohol. Niemand die ziet dat jij geen alcohol drinkt.

Glaasje water

Drink voordat je je bed induikt een aantal glazen water. Zo zorg je ervoor dat het binnen allemaal weer een beetje tot rust komt.

Vitaminepillen

Als het kwaad dan toch al geschiet is, kun je natuurlijk wel een paar vitaminepillen nemen om de boel een beetje in de hand te houden.

Bob

De enige echte tip waarmee je sowieso een kater voorkomt, is natuurlijk: Wees gewoon de Bob!