Het tekort aan studentenkamers is weer gestegen. Dit jaar moeten 30.000 studenten thuis blijven wonen omdat ze geen kamer kunnen vinden.

Vorig jaar was het tekort aan studentenkamers nog 20.000, wat betekent dat het kamertekort met 50 procent is gestegen. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) kwam vandaag met deze cijfers naar buiten.

Uit de Kamernoodinventarisatie 2011 kwam ook naar voren dat in Amsterdam en Utrecht de grootste tekorten zijn. In Leiden en in Utrecht zijn de tekorten vergeleken met vorig jaar het snelste gestegen. In Utrecht moet je volgens het onderzoek ongeveer 21 maanden wachten op een geschikte kamer.

Volgens de LSVB kiezen studenten straks de stad waar ze gaan studeren niet vanwege de school, maar vanwege de beschikbare kamers. Om dit te voorkomen roept de vakbond minister Donner (Volkshuisvesting) en minister Zijlstra (Onderwijs) op om op te schieten met plannen voor meer studentenkamers.