Deze week, en voor sommige misschien vorige week al, is voor velen van jullie het nieuwe schooljaar begonnen. Dit kan best spannend zijn, zeker als je in een nieuwe klas komt waar je niemand kent. Deze tips voor het nieuwe schooljaar helpen je om zo snel mogelijk je nieuwe klasgenoten te leren kennen.

Je bent niet de enige

Onthoudt dat je niet de enige bent die niemand kent! Vooral als je aan een nieuwe studie begint zijn er veel mensen die alleen zijn. Zie je iemand die ook alleen staat loop daar dan op af. Waarschijnlijk is de andere persoon net zo zenuwachtig als jij en blij dat er iemand is die haar aanspreekt.

Initiatief

Moeten er in de eerste les meteen groepjes gevormd worden? Wacht niet af tot er iemand naar jou komt, maar stap zelf op iemand af. Op deze manier toon je initiatief en heb je meteen een goed excuus om die leuke jongen aan te spreken!

Lach

Ook al ben je zenuwachtig, zet je zenuwen opzij probeer te ontspannen en lach. Door te lachen zal je bij anderen mensen opvallen een positieve indruk achterlaten.

Wees jezelf

Als laatst: doe je niet anders voor dan je bent. Als het goed is zit je het hele jaar nog bij deze mensen in de klas dus wees gewoon jezelf.

Ben jij deze week begonnen aan een nieuwe studie?