Popqueen Madonna moet in oktober voor de rechtbank verschijnen. Een bedrijf klaagt haar aan voor het stelen van de naam Material Girl voor haar kledinglijn.

De kledinglijn van Madonna is vernoemd naar haar hit Material Girl uit 1985. Een rechter besliste deze week dat ze geen alleenrecht heeft op de naam Material Girl, dit recht heeft ze alleen op muzikaal gebied. Het bedrijf L.A. Triumph klaagt de wereldster nu aan, omdat het bedrijf al sinds 1997 een lijn heeft met dezelfde naam. In de rechtszaak eisen ze dat Madonna de naam van haar lijn veranderd. Ook eisen ze alle winst die met de kledinglijn is gemaakt op.

De kledinglijn Material Girl richtte Madonna samen met haar dochter Lourdes op in 2010. Vorige maand kwam daar ook nog een make-uplijn bij van Lourdes. Ik ben benieuwd wat de rechter zal beslissen, ik kende Material Girl in ieder geval alleen maar van Madonna.