Een vakantieliefde maakt je vakantie vaak net iets leuker, maar daarbij maakt het de laatste dagen ook een stuk moeilijker. Afscheid nemen is natuurlijk niet altijd even leuk. Met deze checklist kun je in een handomdraai zien of jullie vakantieliefde een toekomst heeft of dat jullie het beter bij de vakantie kunnen laten. Kortom, heeft jouw vakantieliefde kans van slagen?

Leeftijd

Het leeftijdsverschil maakt in de vakantie vaak niet zo uit, dan merk je het amper. Maar wanneer je weer terug bent in het gewone leven, zul je daar waarschijnlijk veel meer van merken. Zo is de kans groot dat jij weer in de collegebanken verdwijnt en hij weer aan het werk moet op kantoor. Jullie werelden verschillen dan waarschijnlijk veel te veel van elkaar.

Zijn bedoelingen

Probeer erachter te komen wat zijn bedoelingen zijn, ziet hij überhaupt toekomst in jullie? Misschien heeft hij zelfs wel ergens anders een vriendin en ben jij alleen maar een tijdelijk avontuurtje. Probeer daar achter te komen, voordat jij fantaseert over een toekomst waarin jullie nog lang en gelukkig leven.

Jouw bedoelingen

Niet alleen hij kan uit zijn op een zomerflirt, dat kun jij net zo goed. Bedenk voor jezelf of jij toekomst ziet in jullie relatie. Zo niet, probeer hem dan geen valse hoop te geven, want daar wordt niemand blij van. Wanneer jij wel graag een toekomst met hem wilt, zorg er dan voor dat je hem dit duidelijk maakt.

Zijn woonplaats

Een lange afstand relatie lijkt niet zo’n probleem te worden, maar al snel zul je merken dat het je opbreekt. Houd daarom rekening met zijn woonplaats. Woont hij in de buurt, aan de andere kant van het land of misschien zelfs aan de andere kant van de wereld?

De kans is vrij groot dat als hij aan de andere kant van de wereld woont, hij ook een andere cultuur, religie en andere normen en waarden heeft dan jij hebt of gewend bent. Dat is een goed punt om rekening mee te houden.

Bedenk je dat als er uiteindelijk geen kans van slagen blijkt te zijn, jullie in ieder geval een leuke vakantieromance hebben beleefd!

Mee praten over vakantieliefdes? Kijk dan hier.