In Amerika wil een vrouw van 330 kilo maar liefst 730 kilo gaan wegen! Zij heeft zichzelf namelijk als doel gesteld om de zwaarste vrouw ooit te worden.

Susanne Eman, uit de Amerikaanse staat Arizona, is met haar 330 kilo de dikste vrouw ter wereld. Toch is dit voor Susanne nog niet genoeg, want de 32-jarige wil graag de zwaarste vrouw ooit worden. Om dit te bereiken moet zij 730 kilo gaan wegen, waardoor zij het record van Carol Yager verslaat. Carol, die in 1994 op 34-jarige leeftijd overleed, woog 724 kilo.

400 kilo aankomen

Om haar doel van 730 kilo te realiseren moet Susanne Eman nog 400 kilo aankomen. Daarom wil zij aan het einde van dit jaar 362 kilo wegen en rond haar 41ste of 42ste haar streefgewicht bereiken. Om dit absurde record te verwezenlijken eet Susanne ruim 21.000 calorieën per dag. Zo bevatten de snacks die Susanne overdag eet, naast haar enorme ontbijt en lunch, alleen al 5.976 calorieën. Daarnaast bevat haar avondeten ruim 5.700 calorieën en haar nagerecht, dat bestaat uit 8 bollen ijs en brownies, 3.280 calorieën!

Susanne begon met haar recordpoging om te kijken hoe dik zij kan worden. Daarnaast wil ze ook het stigma doorbreken dat dik zijn iets slecht is. “Zo’n 2 jaar gelden toen ik 222 kilo woog merkten ik dat hoe dikker ik werd hoe meer mannen mij aantrekkelijk vonden. Hoe dikker ik word, hoe beter ik mij voel. Ik voel me zelfverzekerd en sexy,” vertelt Susanne.

Gezondheid

Ondanks haar enorme gewichtstoename wil Susanne wel gezond blijven. Daarom beweegt en stretcht ze elke dag. Ook controleert ze haar bloeddruk elke week. “Als mijn bloeddruk boven een bepaald niveau uitkomt, dan neem ik contact op met mijn dokter. Maar ik ben nog niet in de gevarenzone terecht gekomen,”aldus Susanne.

Toch maken de 16-jarige Gabriel en 12-jarige Brendin zich ernstige zorgen om de gezondheid van hun moeder. Wat volgens doktoren ook geheel terecht is. Want het is niet mogelijk om zoveel aan te komen en gezond te blijven. Mensen met obesitas krijgen vaak te maken met hartkwalen, beroertes, osteoartritis, diabetes, kanker, hoge bloeddruk en een hoog cholesterol.

Hoe is het met de toekomstige dikste vrouw ter wereld?

Misschien nam ze het onderzoek van Dikkere vrouwen zijn beter in bed iets te serieus.