Meiden willen dat jongen over condoom begint


Van de meiden tussen de 16 en 25 jaar heeft bijna de helft nooit een condoom bij zich. Meiden willen namelijk dat een jongen over een condoom begint voordat zij seks hebben.

Uit een onderzoek van Soa Aids Nederland is gebleken dat 9 op de 10 jongeren tussen 16 en 25 jaar het belangrijk vinden om een condoom te gebruiken met een nieuwe bedpartner. Toch vinden 4 op de 10 het moeilijk om over het gebruik van condoom te beginnen.

Zo gaf 75 procent van de meiden aan het fijn te vinden als een jongen begint over veilige seks. Jongens hebben er een stuk minder moeite mee om condooms aan te snijden. Slechts 33 procent vindt dit een lastig onderwerp.

Geen condooms

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat 25 procent van de jongeren wel eens seks heeft gehad zonder condoom. Dit omdat zij het moeilijk vonden om het juiste moment te bepalen om over het voorbehoedsmiddel te beginnen waardoor een condoom helemaal niet meer ter sprake kwam.

Ondanks dat meiden het lastiger vinden om over condooms te parten, schatten zij het risico op een soa wel hoger in. Daarom zouden zij ook vaker een condoom willen gebruiken. Toch hebben meisjes minder vaak een condoom bij zich dan jongens. Van de jongens heeft 90 procent een condoom op zak tegenover 55 procent van de meiden.