De zomer is het ideale seizoen om te daten. Zo kun je ’s avonds heerlijk op het strand zitten of romantisch samen picknicken. Hieronder vind je nog een aantal leuke date ideeën voor de zomer.

Sterren kijken

Ga ’s avonds als het donker wordt op je rug liggen in het park, dicht tegen elkaar aan, en geniet van het mooie uitzicht. De sterren die stralen, een volle maan, samen met je (bijna) vriendje, kan het nog romantischer?

Mocht je ’s avonds liever niet met hem af willen spreken, dan kun je natuurlijk ook overdag naar de wolken kijken. Maak er een spelletje van en probeer beide originele dingen te bedenken die jullie in de wolken zien. Daarnaast is een zonsondergang natuurlijk ook heel erg romantisch om samen te bekijken!

Ga vliegeren

Vliegeren als idee voor een leuke date klinkt misschien stom en kinderachtig, maar reken maar dat je enorme lol met elkaar kunt maken tijdens het vliegeren. Samenwerken is absoluut nodig bij vliegeren, dus jullie worden meteen een onoverwinnelijk team.

Pretpark of dierentuin

Een pretpark of dierentuin kun je in de winter ook bezoeken, maar meestal is het toch leuker om zoiets in de zomer te doen. Dan is het lekker weer en maakt het helemaal niet uit als je weer nat geworden bent in de Splash.

Markt

Ga samen naar de stad, daar valt natuurlijk genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld naar de markt gaan of eens winkeltjes uitproberen waar jullie normaal gesproken niet zouden komen.

Varen

Een ander leuk idee voor een date is een stukje varen. Als één van jullie een boot heeft, is het natuurlijk helemaal geweldig maar anders zou je ook prima een boot kunnen huren. Neem je picknickmand mee en ga samen romantisch door de grachten van bijvoorbeeld Amsterdam of Leiden varen.

Spelletjes

Tijdens een picknick, een pitstop op het strand of in de boot, is het leuk om elkaar beter te leren kennen. Zo kun je een spelletje spelen als doen, durf of de waarheid. Hierdoor leer je elkaar op een originele manier kennen en weet je veel meer over elkaar.