Inholland moet het komend schooljaar doen met een stuk minder studenten. Voor het nieuwe schooljaar ontving de hogeschool ruim 30 procent minder aanmeldingen.

Een woordvoerder van Inholland heeft laten weten dat er in verhouding met vorig schooljaar zo’n 3.000 tot 4.000 minder aanmeldingen zijn voor het eerste jaar. Dit houdt in dat Inholland het met ruim 30 procent minder studenten moet doen.

Hoewel de hogeschool had gerekend op minder inschrijvingen, liet deze aan De Telegraaf weten dat zij niet zo’n grote daling hadden verwacht. Toch komt de daling niet onverwachts, omdat de school meerdere malen negatief in het nieuws kwam. Zo was de kwaliteit van sommige opleidingen zo slecht, dat zij niet hbo-waardig waren. Ook werd er gefraudeerd tijdens tentamenweken en sjoemelde Inholland met declaraties.

Na alle negatieve aandacht ziet Inholland de toekomst wel rooskleurig tegemoet. De Hogeschool wil zich het komend jaar vooral richten op kleinschaligheid en het leveren van kwaliteitsonderwijs.