Flirtexting, het uitwisselen van flirterige berichten, wordt steeds populairder. Maar hoe werkt flirtexting en hoe leidt dit tot die ene date? Deze spelregels voor flirtexting kunnen goed van pas komen bij het versieren van die leuke jongen.

Flirtexting, ook wel text flirting genoemd, gaat om het uitwisselingen van berichten met een flirterige ondertoon. Deze manier van flirten is erg prettig voor mensen die niet vlug scherp kunnen antwoorden of die snel in verlegenheid zijn gebracht. Maar hoe werkt het text flirting nou? Ik heb de spelregels voor je neergezet.

Hou het luchtig

Maak gebruik van humor tijdens het flirtexten, maar hou het luchtig en kort. Stel vooral geen vragen waarvoor een lang antwoord nodig is en wees niet te serieus.

Let op timing

Timing is cruciaal tijdens het flirtexting. Door te snel terug te smsen kom je erg wanhopig over, maar je moet wel het spelletje gaande houden. ’s Nachts flirtexten is not-done, hiermee verstoor je zijn privacy en hiervan krijg je een wanhopig imago. Het is belangrijk om scherp te zijn tijdens text flirting, doe dit dus niet als jij te diep in het glaasje hebt gekeken. Daarnaast vinden jongens dronken meiden ontzettend onaantrekkelijk.

Wees duidelijk

Omdat smsjes vaak vrij kort zijn, kunnen ze snel verkeerd begrepen worden. Denk na over wat je precies wilt versturen, wees duidelijk en stuur geen berichten die te seksueel getint zijn.

Neem de tijd

Verwacht niet dat je door flirtexting na een week verkering hebt, neem de tijd om te text flirten. Bij deze manier van versieren wordt speelsheid verwacht, pas dus op met platte teksten.

Denk na

Denk een beetje na tijdens het flirtexten. Woorden vervliegen, berichten niet, let er dus op dat zijn vrienden jouw berichten zouden kunnen lezen. Naaktfoto’s zijn uit den boze tijdens het flirtexten, zo goed ken je elkaar nog niet en er is dus geen reden om elkaar optimaal te vertrouwen. Let ook op naar wie je het smsje stuurt. Je vader zal echt niet zitten te wachten om jouw flirterige berichten te lezen.