De fase waarin je nog net geen vrouw bent, maar ook geen kind meer kan erg lastig zijn. Er wordt van je verwacht dat je je volwassen gedraagt en dat je meedoet aan de etiquette. In het boek Hoe hoort het eigenlijk van Reinildis van Ditzhuyzen lees je welke manieren van jou worden verwacht.

Etiquette klinkt erg oubollig, maar het zorgt alleen maar voor een prettigere samenleving. Als jij met iemand in gesprek bent, kan het erg vervelend zijn als die persoon opeens uitgebreid gaat staan bellen. In het boek Hoe hoort het eigenlijk, leer je wat wel en niet mag volgens de etiquetteregels.

Dit boek is het basishandboek voor de etiquetteregels, maar dan vertaald naar het nu. De schrijfster, Reinildis van Ditzhuyzen, is etiquettedeskundige en leert je onder andere hoe je het beste een formele e-mail kunt sturen. Kortom, als jij, net als ik, geregeld twijfelt over hoe het eigenlijk hoort, is dit basishandboek over etiquette echt iets voor jou.

Het boek is in 2 versies verkrijgbaar. In de Dikke Ditz leer je bijna alles wat je moet weten over de etiquette, maar het boek bevat 384 bladzijdes. Gelukkig is er ook de Dunne Ditz, dit boek is op handtasformaat, hierin is de basisetiquette in 40 pagina’s samengevat.