Als je net je MBO of HBO diploma hebt gehaald, kun je ervoor kiezen om te gaan werken of om verder te studeren. Om je te helpen bij deze keuze, ben ik in de pen geklommen en heb ik de voordelen van doorstuderen neergezet.

Kennis

Als je kiest om verder te leren, krijg je nog meer te weten over de tak waarvoor jij studeert. Zo verbreed je jouw kennis en krijg je een bredere kijk op de maatschappij.

Studentenleven

Op vrijdagochtend brak in de collegezaal zitten kan, maar op de werkvloer is dit totaal ongepast. Als je gaat doorstuderen, kun je nog even genieten van het studentenleven met veel vrije tijd en de leuke studentenavonden.

Startniveau

Als je na je studie de arbeidsmarkt betreedt, begin je met een hoger startniveau dan dat je had. Dit betekent dat je praktisch en theoretisch ingesteld bent. Door deze combinatie ben je voor bedrijven een stuk aantrekkelijker en krijg je ook een hoger salaris.