We schreven eerder over de foto’s van Topshop met een extreem dun model. Het model Codie Young reageerde geschokt op de beschuldigingen dat ze anorexia zou hebben, volgens haar lijkt ze zo dun op de foto vanwege een rare hoek en doordat de foto is gephotoshopt.

Het 18-jarige model Codie Young uit Australië, die model stond voor Topshop is erg geschrokken van alle reacties op de foto’s. Ze reageerde in haar eigen blog en in een interview met WWD op de beschuldigingen dat ze veel te dun is en anorexia zou hebben. Codie was niet van plan om de media over haar heen te laten lopen. Ze zegt dat ze zich gekwetst voelt omdat mensen haar niet als persoon maar als model zien.

Codie Young is al haar hele leven van nature dun, net als de rest van haar familie. Toch werd er tijdens haar jeugd ook altijd al gevraagd of ze geen eetstoornis had. Ze benadrukt dat dit niet het geval is en dat ze juist heel erg van eten houdt en zoveel kan eten als ze wil zonder aan te komen. Ook schrijft ze vaak op haar blog over eten dat ze tegenkomt tijdens de reizen die ze maakt voor haar modellenwerk.

Toch geeft Codie Young toe dat ze er op de foto’s van Topshop wel erg dun uitziet. Volgens het model is dit te wijten aan een rare hoek en photoshop.