Aankomende zomer komt de ballerinalook in de mode. Dat betekent niet dat jij je balletpakje, legging en spitzen aan moet doen, maar het komt er wel bij in de buurt. Hieronder lees je hoe je zelf de trend ballet kunt creëren.

Bij de ballettrend draait het om nudekleuren en contrast tussen strak en wijd. Zoals je ziet heb ik gebruik gemaakt van een oudroze T-shirt (14,99 euro) van LIV met ronde hals en pofmouwen. Deze stop je in de beige polyester rok (34,95 euro) van Sara Kelly.

Deze peeptoe ballerina’s (49,95 euro) van Zara passen uiteraard helemaal bij de ballerinalook en om de benen niet te bloot te laten lijken is mijn keuze gevallen op de amberkleurige stay-ups (6,95 euro) van H&M. Verder kun je ook nog jouw spullen vervoeren als een ballerina, want deze schoudertas (39,95 euro) van Zara heeft een vintagelook en past helemaal in het kleurenbeeld.