Topshop heeft een extreem dun model gebruikt op de voorpagina van hun website. Zij kregen hier zo veel commentaar op dat ze de foto vandaag hebben verwijderd.

Op de voorpagina van de Topshop website was een extreem dun meisje te zien. Ze draagt een jurk in size 0, de kleinste maat voor vrouwen, die toch nog losjes om haar lichaam heen hangt. Haar armen en middel zien er eng dun uit en het model is ook erg bleek. Hierop kwam veel commentaar van groepen die juist proberen eetstoornissen tegen te gaan.

Volgens hen is dit meisje overduidelijk ongezond en heeft ze een eetstoornis. Door zulke modellen te gebruiken geef je jonge meisjes en vrouwen het idee dat het normaal is om er zo uit te zien, terwijl dit niet zo is. Het feit dat de kleding bij Topshop ook in size 0 verkrijgbaar is versterkt dit alleen maar, aldus tegenstanders. Er werd zelfs gezegd dat het model een zonnebril draagt om donkere kringen onder haar ogen te verbergen die ze zou hebben door ondervoeding.

Wat vind jij ervan dat Topshop zulke dunne modellen gebruikt?