In India heeft een 12-jarig meisje zelfmoord gepleegd. Mumpy Sarkar deed dit om zo haar vader en broer te redden.

De 12-jarig Mumpy Sarkar uit Dhantala’s Jhorpara in India heeft zelfmoord gepleegd, omdat zij dacht met deze daad het leven van haar zieke vader en broertje te redden. De vader van het meisje had een oogoperatie nodig omdat zijn zicht slechter werd en haar broertje een niertransplantatie.

De familie van Mumpy heeft het niet zo breed, waardoor beide operaties voor hen financieel niet haalbaar waren. Het wanhopige meisje kwam daarom op het idee om zelfmoord te plegen. Zodat haar familie haar organen kon gebruiken en daarnaast ook geen bruidschat hoefde te betalen als zij ging trouwen.

Vergif

Op de dag van haar wanhopige daad vertelde Mumpy aan haar oudere zus dat ze zelfmoord wilde plegen voor haar vader en broer. Haar zus nam haar niet serieus en ging naar school. Vervolgens dronk het jonge meisje een verdelgingsmiddel en rende daarna naar haar vader, die anderhalve kilometer verderop aan het werk was. Eenmaal bij hem aangekomen vertelde ze aan haar vader dat ze gedroomd had dat iemand vergif in haar mond had gedaan en dat ze buikpijn had.

Mridul Sarkar nam zijn dochter gelijk mee naar de locale apotheek waar zij medicijnen kreeg. Toch verslechterde de toestand van het meisje en werd zij naar het ziekenhuis gebracht waar ze uiteindelijk overleed.

De dag na de crematie van Mumpy vond haar vader een afscheidsbrief op haar bed. Het briefje was bedoeld voor haar moeder en vroeg haar om erop toe te zien dat haar ogen en nier gebruikt zouden worden voor haar vader en broer.  Het meisje was echter al gecremeerd voordat haar moeder haar wens kon laten uitkomen.