Een goed bikinifiguur in de zomer is wel zo fijn. Daarom heb ik een aantal manieren om thuis te sporten op een rijtje gezet. Zo bespaar je een sportschoolabonnement, maar kun je wel aan je figuur werken.

Bokszak


Al jouw agressie en stress kun je uiten op deze bokszak. Hiervoor heb je punches nodig, dit zijn speciale handschoenen die ervoor zorgen dat je je handen niet kapot slaat. De bokszakken zijn in meerdere maten en kleuren en ze zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten. Zo komt alle opgekropte frustratie eruit, zonder iemand pijn te doen en kan jij de volgende dag met een stralende lach beginnen.

Barbell & dumbbell


Links zie je een barbell, dit is een stok waar je gewichten aan kunt hangen. Deze stok houd je met twee handen beet om de bovenarmen te trainen. Het rek dat je op het plaatje ziet is geschikt om de barbell op te leggen. Een dumbbell (rechts) neemt minder ruimte in beslag en is met een hand te gebruiken.

Stepper & fietstrainer


De billen en bovenbenen train je met de stepper, die je links op het plaatje ziet. Een stepper is klein en neemt weinig ruimte in beslag, net zoals de fietstrainer (rechts). We weten allemaal hoe goed fietsen voor het lichaam is, maar als het pijpenstelen regent, blijven we toch liever thuis. Je hebt geen excuses om niet meer te sporten, want met de fietstrainer kan je lekker binnen blijven en toch sporten.

Power-Roller & Ab trainer


Buikspieroefeningen zijn vaak slecht voor de wervelkolom, maar de Power-Roller (links) en de Abtrainer (rechts) zorgen voor een goede en comfortabele houding tijdens het trainen.

Abdominal Pro


De Abdominal Pro traint de buik en taille. Met veel buikspieroefeningen worden alleen de buikspieren opwaarts getraind, maar met dit apparaat ook in neerwaartse beweging. Daarnaast geeft het meer comfort door de ondersteuning van de nek. Zo kan jij op het strand lekker pronken met jouw platte buik en slanke taille.