De zomervakantie is weer in aantocht, maar jij en je vriendinnen hebben nog geen idee wat jullie deze zomer gaan doen. Meidenblog helpt je door alvast 7 vakantie ideeën op te sommen.

Citytrip

Hebben jouw vriendinnen het allemaal veel te druk, maar willen jullie toch even met elkaar op vakantie? Ga dan een weekend of een midweek op citytrip. Antwerpen, Barcelona, Londen, Parijs of Rome, het is allemaal erg leuk om naartoe te gaan.

Ecovakantie

Kende je het begrip eco-hotel al? Hier is al het eten biologisch en er is ook een eerlijke prijs voor betaald. De ligging van deze hotels is vaak in de buurt van een natuurgebied en er wordt zo min mogelijk energie verbruikt. Deze manier van vakantievieren klinkt een beetje suf, maar het is wel een goede manier om ecologisch verantwoord op vakantie te gaan.

Feestvakantie

Ook kun je ervoor kiezen om te gaan feesten in een ander land. Houd bij deze vakantie rekening ermee dat je niet echt aan rust toekomt, dus zorg ervoor dat je na de feestweek nog een paar dagen kunt bijkomen. Wil je weten waarheen je kunt gaan voor een feestvakantie? Bekijk dan het artikel 5 bestemmingen voor een feestvakantie op Meidenblog.

Glamperen

Als ik denk aan kamperen, dan denk ik aan kramperen. Mijn beeld hiervan is blijkbaar toch een beetje ouderwets, want door de komst van de glamping kan kamperen ook in luxe en stijl. Je kunt op bijvoorbeeld overnachten in een smaakvolle tent of chique stacaravan.

Groepsreis

Via diverse organisaties kun je ook voor een groepsreis kiezen. Het voordeel hieraan is dat jij weinig zelf hoeft te regelen, want bijna heel je vakantie zal verzorgd zijn. Het nadeel hiervan is dat je erg weinig privacy en veel verplichtingen hebt.

Rondreis

Een rondreis is voor de meiden die er niet van houden om ergens aan vastgepind te zitten. Als jij geen rijbewijs hebt, dan kun je één van je vriendinnen strikken die dat wel heeft. Begin gewoon maar met het rijden in een willekeurige richting en zie maar waar jullie uitkomen.

Strandvakantie

Heb je een druk jaar achter de rug? Boek samen met je vriendinnen een vliegticket naar Malta, Cyprisch, de Canarische Eilanden of Turkije en geniet van een zon-, zee-, en strandvakantie. Als je dan toch wat actiefs wil doen, kun je in het Franse Mimizan gaan surfen aan de Atlantische kust.

Na het lezen van deze 7 vakantie ideeën, zul jij vast wel een beetje inspiratie hebben opgedaan over de planning van jouw vakantie. Dan maakt me natuurlijk wel een beetje nieuwsgierig, dus wil ik graag van jullie horen hoe jullie zomer eruit komt te zien!