De film Komt een vrouw bij de doktor gaat over Stijn (Barry Atsma), bij wie alles mee lijkt te zitten, hij heeft een goede baan, een mooie vrouw en een dochtertje. Dan blijkt dat zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) kanker heeft en verandert zijn leven drastisch.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun. Stijn en Carmen zijn gelukkig getrouwd als er bij Carmen borstkanker wordt ontdekt. Stijn was nooit erg trouw, dit wist Carmen ook. Die periode is voor Carmen zo moeilijk dat ze Stijn meer dan ooit nodig heeft. Voor Stijn is het ook heel zwaar, hij probeert uit de situatie te ontsnappen door vreemd te gaan.

Wanneer Carmen’s borst wordt geamputeerd en ze genezen wordt verklaard, confronteert ze Stijn over het vreemdgaan. Stijn belooft haar dit niet meer te doen. Carmen wordt weer ziek en alles begint weer van voor af aan, inclusief het bedriegen van Stijn. Hij ziet zelf pas in hoe destructief hij bezig is vlak voordat Carmen euthanasie pleegt.

[pro-player width=’560′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=cKXQTJeiqU0[/pro-player]
De film Komt een vrouw bij de dokter is vanavond, 5 juni, om 20:00 uur op RTL4 te zien.